Freeeeedaag

Dagarna försvinner och jag har på riktigt ingen aning om var min tid försvinner. Känns helt galet att jag om tre veckor kommer vara i hemma i Sverige igen. Pratade just med en vän här om att det nuförtiden känns så konstigt de här med hemma. För ibland kallar jag Vasa bara för Vasa eller "här" medan Sverige fortfarande är det jag benämner som hemma. Medan ibland känns Sverige otroligt avlägset och Vasa är det som känns som mitt hem. Det jobbiga med flera hem är oftast att man saknar det hemmet man inte är i för tillfället. När jag är här så saknar jag ju familjen och vännerna i Sverige såklart. Medan jag kan garantera att på jullovet så kommer jag sakna vännerna här ;) 

Hursomhelst så veckan har varit lite allt möjligt. Kort sagt både väldigt bra och väldigt dålig. Flera roliga saker så som första konserten, att vara modell på frisörutbildningen och framförallt vår efterlängtade halarinvigning. Har haft den värsta krisen sen jag flytta till Vasa och int alls varit inne i en jättebra period men det räddades en aning av fina vänner ändå. Så tack för det <3 

Nu ligger jag i soffan och är smått död efter skoldag, rep och första konserten. I skolan hade vi vårdvetenskap, ni vill inte ens veta hur tråkigt det va. Alla gjorde annat typ, jag fick en minigenomgång om bilar och rallysport haha. Riktigt kul men tveksamt om jag har användning av det på seminariet xD 

Kom hem efter konsert och åt middag halv tio, sen har jag bara tagit det lugnt. Snart ska jag nog försöka sova så jag orkar morgondagen. På dagen ska jag träffa Erika, vi har inte setts sen jag sökte i juni så det ska bli superhärligt! Sen väntar konsert nummer 2 och julfest. Bilder och mer info om veckan kommer senare, så länge blir det några glimtar bara :) 


Tänk att första advent är redan på söndag! Årets ljus står på en skärbräda, gäller att vara kreativ ibland haha. 
Halarprojekt! Var ska man sätta alla märken tro. Så kul att äntligen ha den i alla fall :D 


Hoppas att ni haft en bra vecka och nu får en härlig helg! 

Första snön

Godmorgon! Jag somnade tidigare än vanligt igår och sov sen riktigt bra. Va nog galet trött igår så jag behövde sova. Trots bra sömn kände jag mig jättetrött då jag vaknade, men nu har jag nog vaknat till. Ute är det alldeles vitt och himlen är blå, det är härligt att vakna till.


Helgen har varit over all bra! När jag vaknade i lördags va det nog rätt nära att den där morgonpromenaden inte blev av men sen tittade jag ut genom fönstret och såg att det snöade så då va jag ju tvungen att gå ut. Det fortsatte sen att snöa hela dagen! De e något magiskt med den där första dagen och barnet i mig rullade snöbollar när det va 2 cm snö. Efter promenaden gick jag till kyrkan på körens genrep. Inte det bästa repet, o särskilt inte på personlig basis. Men jag vet att jag kan det vi ska sjunga och i slutet lät det riktigt fint så jag vet att det kommer bli bra sen :) 

På kvällen kom Julia och sedan även Nadja o hennes kompis Anna till mig. Vi hängde hos mig flera timmar innan vi sedan gick till Ollis ett tag. Galet flummig kväll vars detaljer kan lämnas utanför hehe, men vi hade roligt i alla fall ^^ Igår blev en rätt seg dag men det är skönt med såna ibland också. Hann åtminstone med att lite tentläsning och sedan skype med mamma o Olivia. Annars blev det mest halvsovande och kolla serier. Genom fönstret såg jag några barn bygga snögubbe så då byggde jag min egen på balkongen xD 


Nu ska jag strax gå till Martina och sen väntar etik hela dagen i skolan. På kvällen har vi äntligen vår halarinvigning. Vet nog inte alls vad som väntar haha men berättar om det sen! Ha en fin vecka så länge! 

That's how you know

Ligger i sängen med te och film så jag tänkte passa på att blogga lite före jag sover. Veckan har varit ganska intensiv så jag har inte haft så mycket tid över och sen har jag varit riktigt trött också. Nu har jag i alla fall klarat av finskalektion, inlämningar av skolarbeten, tent i mikrobiologi, praktiskt prov i vår kliniska vårdkurs, extra långt körrep, läkarbesök och allt möjligt annat. Igår kväll när jag kom hem vid åtta var ja så trött att jag inte visste vad som va upp och ner! 

Idag var jag skönt nog ledig från skolan men som ni vet så tycker jag inte riktigt om att göra ingenting så dagen blev rätt upptagen ändå. Promenad o träning, städa, tvätta, gå till biblioteket, lite tentläsning, äta lunch på ÅA och gå i butiker. Sen på kvällen va det Glöggsvängen här i Vasa, första gången tydligen. Man tog med sig en mugg och sen bjöd olika föreningar på gratis glögg. Jag, Rebecka och Nadja va där, riktigt mysigt att hänga med dem en stund! Med stjärna i fönstret, julmusik, glögg m.m börjar julkänslan stegvis infinna sig. Nu väntar jag bara på snö men det har snöat ganska nära Vasa så jag hoppas det kommer snart här också :) Nu ska jag nog snart försöka sova faktiskt. Ja har preliminärt bestämt morgonpromenad klockan sju imorgon. Haha låter galet det här med sju en lördagmorgon men de e härligt! Sen väntar 4 timmar kör (genrep) i kyrkan som jag är mindre taggad på. Men förhoppningsvis blir konserterna o julfesten nästa vecka riktigt roliga. Annars väntar också halarinvigning och lite makeover o annat nästa vecka! O imorn kväll blir de förhoppningsvis härligt kompishäng igen :D 

Visa fler inlägg