Back to business

Att börja skolan idag efter nästan en veckas ledigt va allt annat än roligt, men då dagen väl hade kommit igång så var det inte en speciellt slitsam dag heller så man överlevde nog. Morgonen var inte alls lyckad men första lektionen (svenska) var helt okej så då kändes det bättre. Vi talade om presentationsteknik och allt konstigt kroppsspråk man använder då man talar ^^ 

Resten av dagen flöt på med lunch, praktikinfo, minnesövningar, föreläsning om studieteknik och allmänt flummande i klassen. Tiden från skolan tills jag är hemma brukar va max en halvtimme men den va BETYDLIGT längre än så idag då ja bestämde mig för att cykla via några butiker och leta efter bland annat grön hårfärg. Är diverse sitzar/partyn framöver och då ja inte har någon kostym till utklädnad så är teaterapan i mig taggad på de här med smink och liknande haha. Kom hem med någon slags grön färg plus en tandborstmugg och två muggar ;) 


Kvällen har sen ägnats åt middag, skype, diverse fixande och annars mest att ta det lugnt. Såg en stund på Hela Sverige skramlar-galan för flyktingarna och sen har jag ritat och lyssnat på musik. Sen satt ja en stund på balkongen, som jag ofta gör just före sovdags, och nu ligger ja i sängen! Gonatt på er! 


Har skola för fullt denna veckan plus studerande event onsdag, fredag, lördag plus finskakurs plus körrepetitioner plus annat. Med andra ord får vi se när jag bloggar nästa gång! Men vi hörs när vi hörs :) 

You think you know...

Långhelgen fortsatte utan några nämnvärda planer. Normalt tycker jag inte om att ha så många dagar utan planer men ibland är det också skönt att bara ta det lugnt och ta dagarna som de kommer! På lördagen var stora målet att  STUDERA och kanske främst läsa anatomi. Efter att ha läst hela förmiddagen inomhus så tog jag med mig allt ut och satte mig på en brygga i solen. Helt klart bättre studiemiljö och jag kom ganska långt :) 

Är nästan beredd att säga: Vasa i mitt hjärta <3 På tidiga kvällen såg jag sen lite av en serie, lyssnade på musik och åt middag. Sen blev det plötsligt en kvällspromenad vid havet och efter det filmkväll med bland annat feelgood Pitch Perfect. Fin kväll som inte alls blev vad jag hade tänkt mig! 
Både söndagen och måndagen har sen fortsatt i ungefär samma fotspår. Mera studerande så mycket jag bara har orkat! Anatomihäftena är jag klara med men nu gäller bara att memorera allt och sen har jag även läst lite mikrobiologi m.m. Annars har jag varit en tur till butiken och även letat efter några saker jag eventuellt vill ha till en sitz-utklädnad. Kvällspromenad och bra talks med Paulina och att ta det lugnt framför Mumin har jag också hunnit. Helt sköna dagar med andra ord. 

Långhelgen kom nog ganska lägligt kan jag se så här i efterhand. Gått om tid att självständigt läsa skolarbeten och även tid till att ta sovmorgon, ta det lugnt och göra sånt man annars inte hinner. Har inte sovit så bra på senaste och därför har det varit skönt med vila. Helgen har innehållit en del jobbiga delar men annars har den också varit ganska bra! Nu ska jag försöka sova för imorgon är det skola igen. Gonatt. 

The start of more memories

Mådde inte alls bra på onsdagskvällen och sov inte jättebra sen. Som tur va så var jag ju ledig på torsdagen och kunde ta sovmorgon. Hade inte något planerat under dagen så det blev en lugn dag. Inte bästa dagen men så är det väl ibland... Efter att ha ätit cyklade jag till finskalektionen. Var ganska otaggad eftersom jag vet att det är svårt och misstänkte att jag skulle ha svårt att koncentrera mig. Men det gick riktigt bra! Vem vet, nån gång kanske ja lyckas förstå den här finskan ^^ 

Efter finskan cyklade jag direkt till ÅA eftersom vi skulle ha en liten inomhuspicknick med några av sopranerna i Pedavoces. Det blev knytis och sen hade folk med filtar som vi satt på. Alla stannade inte jättelänge men vi var några som satt kvar tills städaren kom sent på kvällen. Supermysigt att bara tala om allt o inget, skratta och lära känna varandra. Är så himla glad att jag träffat så mycket fina människor här i Vasa. En picknick-bild och en quote får sammanfatta kvällen :D <3 
Idag har också varit en förhållandevis lugn dag även om jag gjort mer än jag gjorde på dagen igår. På förmiddagen studerade jag anatomi, vi har ett rätt så bra övningshäfte så det är inte bara att läsa massa böcker. Sen var jag ute på en liten shoppingtur. Gå ti butiken o handla mat, bokshopen o köpa ett finsk-svenskt lexikon och sen avslutningsvis köpa diverse kläder (sånt jag behöver eller länge velat ha). Hade sån ångest innan jag skulle gå (gillar inte sånt där shopping man behöver) och sen blev det inte alls bättre då ja kom ut i de grå vädret. Men expediten i klädbutiken räddade mitt liv. Var så gullig och hjälpsam :) 


Mina inköp! Två mysiga koftor, två par jeans, två baslinnen och ett par svarta leggins. 


Efter shoppingturen har jag hunnit med lite mer studerande, middag och skype. Nu väntar tända ljus, rödvin och idol med Paulina och några andra. Mysig kväll med andra ord ^^ 

Visa fler inlägg