Härliga maj

Ingen kan ju ha märkt vilken härlig vädermånad maj har varit! Varmaste sedan 1945 läste jag just. För en månad sen när jag skrev april-inlägget så hade det knappt blivit vår och nu har det varit full sommar i flera veckor. O tänk va sjukt att det inte kommit en droppe regn på en hel månad. Haha jag börjar nästan hoppas på att det ska komma regn en dag, men så får man väl inte säga. Som tur är så har solen och värmen nästan bara fördelar. Så jag njuter för det mesta. 
 
Maj har varit en riktigt bra månad after all. Många vänner fick sommarlov för länge sen medan vår klass ännu kämpat med skolan så det har varit intensivt och jobbigt många gånger. Dock har det varit riktigt intressant också så ganska okej after all. Månaden har bestått av kompishäng i massor, vi har nog nästan levt tillsammans konstant. Ätit, tränat, varit på restaurang, pluggat, promenerat, haft picknick och annat härligt. Cessi hade goodbye party på ollis och vi firade amanda o wilkkos födelsedagar med fest i leipis bastu. Däremellan har jag hunnit med att sola, bli lite brun och simma en hel del. Bra start på sommaren helt klart! 
 
(null)
Lunch med Ellen på strampen 
 
(null)
Party-selfies 
 
(null)
 
(null)
Sommar-feelis 
 
(null)
 
(null)
Blev sugen på att laga goda och bra frukostar, så jag började med granola 
 
(null)
 
(null)
Picknick med tre favoriter :D 
 
(null)
 
Idag hade vi presentation av våra examensarbeten. Efter ett års kämpande så fick vi äntligen presentera och bli färdiga. Är supernöjd med vårt arbete och såå glad att jag fick skriva med just martina och nadja. Men ska skriva mer om vårt arbete och tankar kring det nån annan dag. Efter skolan bestämde vi oss i alla fall för att fira med mat på Sweet Vaasa. Haha som att vi inte varit på restaurang tillräckligt. Riktigt nice i alla fall. Men nu ska jag sova så skriver mer en annan dag. 

-   Good night! Love   -
 

Oldies but goldies

Hej hej, galna veckor här som bara flyger förbi. Har inte haft så mycket lektioner nu det senaste, men däremot många tenter och annat. Med andra ord har stora delar av min tid spenderats på tentläsning tillsammans med martina och nadja. I och med sommaren som plötsligt kom med storm så har jag även hängt massa i solen och så lite gym på det. Trots att jag inte tycker jag har så mycket planerat så har jag ofta varit borta hemifrån och inte kommit hem förrän på kvällen. Så medan jag funderar ut vad jag faktiskt har gjort och försöker hitta nå bilder från latest så får ni ett lite nostalgiskt inlägg om lilla JAG :) 
 

 
Vad skulle du ha hetat om du inte hette Emelie? 
Om jag hade varit en pojke så hade jag hetat Oskar. Andra namn vet jag inte om mina föräldrar hade. 
 
Hur var du som person då du var barn? 
Lillgammal, social, modig, pratglad, mogen för min ålder, en funderare och den som brydde mig om folk. Var aldrig rädd för att prata med nya människor och vågade tidigt säga ifrån kring saker. Hade ofta mycket folk runt mig och trivdes nog med det. 
 
Något som har/inte har förändrats sen du var liten: 
När jag var liten så var det länge som jag varken kunde krypa eller gå. Jag satt still och bläddra i en bok, vilket jag var nöjd med. Idag är jag inte så lugn och stilla nåmer, men fortfarande lika intresserad av att lära mig nya saker. Är nog fortfarande ganska trygg och stabil i mig själv också. Går min egen väg gör jag lika mycket nu som då. 
 
Beskriv ditt utseende som barn:
Solbrun hud och ljusblont hår. Lång smal kropp och gröna/mellerade ögon. Ett stort smile på läpparna! O med så där lite underlig stil haha. 
 
Vad ville du bli då du blir stor? 
Har nog drömt om många yrken! Barnmorska var ett av dem som kom ganska tidigt. Före det ville jag bli läkare en period och före det ville jag jobba med djur. Vetrinär eller djurskötare var det nog som gällde. Bonde ville jag också bli. 
 
Vad tyckte du om att göra då du var liten? 
Sporta var ett stort intresse och jag har nog provat ungefär alla sporter som finns tror jag. Fastnade för några av dem och höll länge på det. Fick först en paus då min rygg gick sönder, men träningen finns fortfarande där som ett stort intresse. Annars så tyckte jag om att läsa, skriva och måla/rita. Kunde länge sitta på mitt rum med papper och en penna, och min mamma fick släcka min lampa sent på kvällen nästan varje dag för att jag hade somnat ifrån min bok. Vara med hunden, cykla, träffa vänner och gå på små äventyr va också favoritsysselsättning. Skogen spendera jag mycket tid i och byggde gärna kojor. 
 
Ett roligt barndomsminne: 
Oj jag vet inte om jag har något alldeles särskilt minne som sitter kvar extra mycket, men allt vi gjort vid landstället i Rörvik finns kvar. Sommar med mormor och morfar, släkten, alla fina vänner, fiska, åka båt, fixa i trädgården, sova på studsmattan, bygga kojor i skogen, fira midsommar, kräftskivor, simma och annat härligt. 
 
Har du kvar något från när du var liten? 
Ett gosedjur är nog det enda jag har här i Finland. En tvättbjörn som heter Teddy. 
 
 
Bildbomd från mina tidiga år
 
(null)
 
(null)
En bild på min lagom speciella stil haha
 
(null)
Ytterligare en diffus stil-bild 
 
(null)
Häxan inom mig kom fram ;) 
 
(null)
Två bilder med världens bästa morfar <3 
 
(null)
Idian-syskonen Andersson. Ibland kunde man nog tro att jag hade en indian inom mig. 
 
(null)
Världens sötaste <3 
 
(null)
 
(null)     Stolt storasyster då Simon föddes! 

(null)
 
(null)
Skrattande kockar :D 
 
(null)
 
 

Välkommen varma väder

Ledig helg och värmen kom äntligen till Vasa. För typ tre veckor sen va det nästan vinter och fortfarande på minus vissa nätter. Men mitt i allt är det 23 grader varmt, strålande sol och känns nästan som sommar. Tittar man på träden så syns det att vi nyligen hade kallt, för det finns nästan inte ett enda löv, men förhoppningsvis så kommer det också snart. Hade veckans sista lektion i onsdags förmiddag och efter det stannade vi kvar i skolan för att filma lite praktiska övningar o äta lunch. Sen mötte jag upp Hencca o vi satte oss på bryggan nedanför ÅA med varsin glass. Den tjejen är verkligen guld värd och jag mår alltid så bra av våra pratstunder! 

Annars har lediga dagarna hittills spenderats ganska mycket i solen och jag har faktiskt hunnit få rätt mycke färg. Först var jag korkad nog att vara i solen med jeans med hål i så fick en helt sinnessjukt ful bränna på benen, men det börjar se bättre ut efter att ha haft kjol idag. Både onsdag och torsdag kväll avslutades på gymmet, för att sedan cykla hemåt i solnedgången. Igår tog jag även en sväng till biblioteket med Nadja o Julia för lite plugg. Idag har jag hängt ute i solen med podcast och plugg. På kvällen har jag agerat blomvattnare och samtidigt lånat en balkong för lite skönt kvällshäng. Alldeles perfekt. 
 
(null)
 
(null)
På väg hem från gymmet i onsdags 
 
(null)      
 
(null)
Dagens view :D 

(null)
I solen trivs jag som allra bäst! Vilket efter idag syns på både bröstet, armarna och i ansiktet haha 
 
(null)
Magisk solnedgång 
 
(null)
 
Har inte nånting planerat för resten av helgen heller, men antar att man ibland behöver helger då man inte gör nånting. Så eftersom jag är utan planer så ska jag försöka passa på att plugga inför de återstående tenterna och träna lite. Om vädret fortsätter att hålla sig på sol och nästan 25 grader så blir det säkert några fler stunder i solen. Nästa vecka väntar mer skola, tent, studiebesök till förlossningen, party och diverse annat. Jag försöker att njuta av dessa maj-veckor och tiden med alla vänner här i Vasa. Sen väntar sommaren med nya utmaningar.
 
Visa fler inlägg