Semestervecka i Finland

Resan till Finland blev så spontan att jag varken hann bli nervös eller förbereda mig desto mer. Normalt har jag alltid resfeber när jag ska åka nånstans, spelar ingen roll om jag ska åka till ett nytt ställe eller nånstans jag har varit tusen gånger. Tror inte egentligen jag oroar mig speciellt mycket, för jag är nog ganska lugn som person, men jag blir alltid rastlös osv före jag ska resa. Denna gången kom resandet så snabbt på att jag bara hann packa snabbt och sova några timmar före jag skulle upp igen. Aningen kaosartat men ändå lugnare på något sätt. 
 
Flygresan gick snabbt som vanligt och plötsligt klev jag ur planet och möttes av ett väldigt blåsigt men soligt Vasa.  Tog en taxi till lägenheten och skönt nog stod den kvar som jag lämnade den. Underbar känsla att vara där igen, mitt hem är verkligen på urmakaregatan. Bara att vara i Vasa igen kändes såå otroligt bra, det är skönt att veta att jag valde rätt som flyttade dit och jag är tacksam att jag trivs så bra. Bestämde mig för att åka upp till martina redan samma eftermiddag men jag hann ändå med en promenad, några ärenden, att stöta på lite bekant folk och att äta lunch. Underbara Vasa, en riktig sommarstad! 
 
Aldrig har jag känt mig så hemma som här. MITT hem!
 
 
Tog sedan bussen norrut, en bussfärd som tar lite av en evighet när den ska stanna var och varannan meter, men ändå riktigt mysigt med lite sightseeing. Kom fram till Kokkola och möttes av bästa backfält. Sedan väntade några dagar i mysiga nedervetil. Vädret var för det mesta otroligt bra och när martina inte jobbade blev det promenader, pratstunder, solande, god mat, skogsutflykter, gå runt på stan i kokkola, sommarcafe med våfflor, kompishäng och annat härligt. Såklart även skrubba rallybilen och sånt som hör till i backfältslivet. En kväll träffade jag Casper så då blev det roadtrip till jakobsstad i en gammal cab, besök på i ranis höga torn och kaffe hemma hos honom. På onsdagen och torsdagen på dagen jobbade alla så då hängde jag och simone själva. Cyklade, besökte grannar, åt lunch hos farmor, var ute med kaninen Fluffen i koppel, simmade och annat skoj, hon är verkligen underbar den där minsta backfält. Bra dagar helt enkelt :D 
 
Kaninmys <3
 
När Wilma ska flirta sig till något gott att äta haha... 
 
Som jag älskar dessa promenader! O pratstunderna som hör till är guld värda <3
 
 
Våfflor med äpple, grädde och toffeesås är godaste på länge 
 
Njutning på hög nivå!
 
 
#ontopoftheworld
 
 
Härliga Nedervetil och underbara Simone <3 
 
 
Onsdagsgänget :) 
 
På äventyr med Casper
 
 
Lite reklam och inblick i Martinas racingkarriär :D 
 
På torsdagen var det dags att åka vidare mot Nadja i södra österbotten och då familjen backfält skulle till sommarstugan så kunde jag åka med dem. När vi kom fram passade jag på att simma i havet en sväng och prova badtunnan o bastun med Simone innan Nadja kom o hämtade mig. Hos Nadja följde sedan en underbar midsommar med allt som hörde till. Började midsommarafton med lyxig frukost och simtur, sedan åkte vi till Elin där det plockades blommor, lagades mat, snickrades ihop egna bänkar och allt som kan behövas för en lyckad midsommarfest. Efter att vi hade åkt hem o fixat oss var vi sen ungefär 30 personer som firade midsommar hela kvällen/natten med musik, prat, god mat, beerpong, lekar osv. Tack o lov hann jag också träffa bästa Julia. Midsommardagen fortsatte sedan med släkthäng hos Nadja, förfest och sedan åkte vi till Fagerö. Där träffade jag Martinas systrar Stefanie o Linn så blev först lite god mat o häng på deras villa innan jag gick in till festområdet på Fagerö. Svårt att veta vad jag ska kalla det egentligen men det är lite som ett festivalområde med disco, bar och paviljong, ett riktigt sommarställe helt enkelt. Bra och riktigt random kväll/natt som slutade på morgonkvisten med tårar av skratt ;) 
 
Husbilstur med familjen Cirkus ;) <3 
 
Svårt att inte bli på bra humör när man vaknar till detta!
 
Festförberedelser :) 
 
 
<3 <3 <3 
 
 
Midsommar när den är som bäst! :D 
 
 
Vad skulle jag göra utan dig <3 
 
 
 
Fina flickor ^^
 
Midsommarfest dag 2 
 
 
 
På söndagen åkte jag sedan mot Åbo och vidare till Stockholm igen. Mycket glad efter en finlandsvecka som blev till succé. Om detta blir min enda hela semestervecka på hela sommaren så är jag trots allt otroligt glad att den spenderades just så här. Midsommaren blev verkligen något utöver det vanligt och helt olik mina tidigare midsomrar. Dessutom hann jag ju under veckan med både det ena och det andra. Så tack till alla vänner, familjer och annat underbart folk i Finland för att ni förgyllde min vecka :) 
 
Slutsats: 
1. Finns få ställen som jag trivs så bra i som i Österbotten
2. Jag har världens bästa människor i mitt liv
3. Spontant är bra!! 
 

Mot Stockholm igen

Resan till Finland blev otroligt lyckad trots att den va oplanerad. När jag kom till Vasa i måndags åkte jag en sväng förbi lägenheten och efter det blev det först några dagar hos Martina i Nedervetil och sen vidare till Nadja i Närpes. Har hunnit med massa roligt samtidigt som det verkligen kändes som semester och vila, så jag är glad att jag bestämde mig för att åka :)
 
Idag åkte jag buss från Närpes på eftermiddagen och nu på kvällen gick jag på båten i Åbo, kommer till Stockholm igen lagom till morgonen och sen blir det direkt till jobbet. Kan tyckas lite stressigt men det kändes som ett ganska bra alternativ ändå. Min hytt är riktigt mysig så funkar lika bra att sova här som i sängen i Farsta.
 
Just nu ligger jag i en solstol uppe på översta däck. Fast det är molnigt ser man lite av solen och det är varmt i luften. Tårarna rinner och jag kan inte riktigt sluta även om jag skulle vilja. Efter en så bra vecka i Finland känns det återigen jobbigt att åka tillbaka till Sverige. Helst vill jag bara att sommarlovet ska vara slut så att jag får åka tillbaka till Vasa. Saknar det livet. O det känns lite tråkigt, men jag kan liksom inte hjälpa det. Skäms på ett sätt över att jag verkligen inte längtar till Stockholm och det känns ganska jobbigt att ingenting i min svenska vardag får mig att längta dit. Självklart saknar jag folk men fast jag är där ses man inte liksom och nånting med hela mitt svenska liv känns bara inte rätt. Svårt att förklara men jag behöver skriva om hur jag känner fast det låter dystert.
 
 
Nu ska jag gå o sova. Efter en midsommarhelg med ganska lite sömn är jag ganska trött. Så fort jag har tid i veckan ska jag visa bilder och berätta mer om min finlandsresa.
 
- Stay tuned -

Spontan Finlandsresa

Enda sedan sommarlovet började har jag vetat att juni skulle bli min lugnaste månad eftersom heltidsarbetet börjar 27 juni och sedan håller på 8 veckor framåt. Nu de senaste veckorna har jag dock hoppat in lite extra pass plus haft mycket att göra. Men nästa vecka blev det inget jobb och hade inte heller några andra planer. Så vad gör man då? Jo man bokar en resa till Finland! 

Eftersom jag inte vet om jag kan åka senare i sommar så kändes det rätt att passa på nu när jag har en veckas ledighet. Jag saknar Finland och många personer enormt mycket så min magkänsla sa till mig att det var rätt att åka. Men så här spontan brukar jag nog inte vara haha. Eller jag gillar att vara spontan, men jag är också lite kontrollfreak och brukar föredra när saker är organiserat o planerat i tid. Med andra ord: att boka en flygresa mindre än 12 timmar före avgång hör inte till vanligheterna ^^ 


Vad som ska ske denna veckan är rätt oklart, ska nog börja med att varna folk att jag kommer. O sen hoppas jag att jag hinner träffa så många som möjligt! Flyger till Vasa idag iaf och sen tar jag båten från åbo på söndag kväll. Så en vecka har jag på mig och jag är sååå taggad! Update om mina spontana äventyr kommer sen :) 


Imorse när jag gick hemifrån så kom mamma upp och kramade hejdå. Hennes första reaktion på detta var nog att jag är fullständigt knäpp. Men nu sa hon att hon tycker det var ett bra beslut, att hon tror att jag hade ångrat mig om ja inte åkt och att hon är glad att jag kan vara spontan. Det glädjer mig. Nu ska jag återgå till min musik och halvsovande här på väg till Arlanda, är rätt trött när det inte blev föör många timmars sömn. Men glad e jag också. För det känns som jag är på väg hem <3 

Visa fler inlägg