I'm ready for the weekend

På fredagen var jobbet lite speciellt. Det var studiedag för min och 4 andra förskolor men i och med att jag inte jobbar kvar i höst behövde jag inte vara med och planera. Så istället fick jag och några från de andra förskolorna ta hand om dom barnen som behövde omsorg. Vi var på Gökboet och allt var såklart rätt annorlunda! Helt klart speciell dag med några sämre delar men det mesta gick riktigt bra och det var kul att träffa nya barn också. Man ska väl tänka positivt! 

Veckan har varit ganska lång så det var väldigt välkommet med helg. Kvällen blev speciell men så är det väl ibland... Somnade helt utmattad och kunde sen sova ganska länge imorse! Sen har dagen ägnats åt att plugga, köpa studentpresent, sitta vid datorn, fixa lite mer med studentgrejer och titta på film. Mestadels ta det lugnt med andra ord, men det behövs. Just nu tittar jag på Min så kallade pappa, intressant film! 

Snart ska jag nog sova, gonatt! 

Grillkväll med NU

Torsdagens jobb blev väl återigen ganska som vanligt. Vädret var bra så vi var ute rätt mycket, bland annat invigde vi vårt utebyggrum som vi gjort på vår balkong. Torsdagar är min korta dag så efter mellanmål åkte jag sen på diverse ärenden! Lugn dag. 

När jag hade varit hemma en sväng och handlat lite mat så åkte jag till mitt underbara Norrmalmskyrkan. Elisabet hade ordnat en grillfest för vårt härliga ungdomsgäng. Tillsammans lagade vi potatissallad o annat som tillbehör och sen hade alla med sig mat att grilla. Jag hade med mig svamp, halloumi, sparris, zucchini och lite andra grönsaker. Sjukt gott! Vi hade också väldigt kul medan vi grillade och åt ;)

Ungdomsgänget i ett nötskal ^^ 

Efter att ha ätit väääldigt länge och pratat om allt mellan himmel o jord så blev det dags för lite lekar. Jag fortsatte prata med Helena och Elisabet medan vi fixade i köket, men de andra lekte vinken osv. Himla kul att titta på! Så småningom blev det dags för lite kvällsfika och sen avslutade vi kvällen uppe i kyrksalen med ljuständning, prat och lovsång. En fantastisk kväll med både såna jag känner väl och lite nya människor :) 

Tack allihopa för kvällen!! Känslan jag hade när vi satt där i slutet beskriver allt. Ni är såå fina människor <3 

And she's back

Måndagen och tisdagens jobb var egentligen ingenting utöver det vanliga. I måndags fick jag en kort dag som kompensation för att jag jobbade sent på förskolans dag, så jag slutade redan kvart i två. Annars har det varit lugnt då vi haft massa barn sjuka och det märks på barnen att verksamheten blir lugn på ett annat sätt. Lyx för allihopa helt enkelt! Var en sväng på storblocket och det är kul ibland för det skiljer sig så mycket från mina små. En 4-årig pojke ställde 4000 frågor till mig. Varför föds vi, varför dör vi sen, varför snurrar månen runt jorden, varför kan man bara ha vattkoppor en gång osv. Lite komiskt :P

Utanför jobbat har jag hunnit gå till läkaren, skypat, kollat lite på present och hämtat ut mitt nya pass/ID. Igår efter jobbet träffade jag även äntligen underbara Norea. Hon har ju varit borta sen i december i Val d'isere för att säsonga men sen ett tag är hon finally hemma igen! Hon mötte upp mig vid centralen när jag hade slutat jobbet och sen promenerade vi omkring en stund i det sköna vädret. Efter ett tag hamnade vi på Medelhavsmuseet där vi åt en galet god middag medan vi satt o pratade länge om ALLT. Efter det köpte vi glass i Kungsan och promenerade längs vattnet upp till slussen. Pratade och skrattade, att det var många månader sen sist spelade verkligen ingen roll. Vi konstaterade att trots att vi har förändrats så är det många saker som fortfarande är precis som vanligt, en skön känsla. Jag har nog inte tänkt jättemycket på Norea senaste månaderna, förutom vid de tillfällen då vi har pratat. Men när vi nu sågs så insåg jag hur galet mycket jag saknat henne <3
 
Bästa vän :D

 
Idag hade vi studiebesök från England på jobbet, vilket gjorde att allt förstås blev lite speciellt. Jag och Maria var en sväng till skogen med våra yngsta, där träffade vi på några storbarn som spelade lite fotboll med oss på ängen. När vi kom tillbaka visade vi vår gård för våra engelska vänner och dom tyckte alla olika lekstationer var väldigt bra. Även idag var det få barn så lunch, vila, mellis och eftermiddag flöt på riktigt bra. Jag hade läsvila med barnen som inte sover och idag blev det favoriten Mumin. Vädret blev underbart på eftermiddagen, var så skönt att ta av sig till bara tunna kläder. Efter jobbet har jag pratat i telefon, ätit middag, tittat rätt mycket på tv och nu bloggat lite. Helt skön kväll antar jag! Nu ska jag nog sova så jag orkar morgondagen. Gonatt :)Visa fler inlägg