Kontrasternas Vasa

Fredag och ledigt, skön känsla! Jag var ledig från skolan igår med så det blir en riktig långhelg. Dessutom har jag inte alls mycket konkret planerat så det blir förhoppningsvis en rätt lugn helg. Har både det ena och de andra som behöver göras plus diverse lösa planer men det är skönt att inte ha massa tider och sånt att behöva anpassa sig efter. Det här med oplanerad tid och spontanitet är faktiskt något som jag har börjat uppskatta mer och mer på senare tid. Märker att jag mår bra av att ta dagarna som de kommer :) 
 
Bortsett från förra helgens gamylis har väl inte något särskilt hänt i mitt liv. Dagarna rullar på ungefär som de brukar med andra ord. Skola med mycket praktiska övningar och just nu blandar vi antibiotika, kopplar dropp och övar på att sätta kanyl på varandra. Riktigt spännande och kul! Utanför skola blir det plugg, kompishäng, mysiga middagar, promenader i Vasas fina höstväder, långa talks och annat jag mår bra av. Har egentligen haft mycket ledigt från skolan tycker jag men i slutändan tycks jag oftast göra något så blir inte så mycket för mig själv ändå. Dock passar det mig bra! I tisdags på kvällen var jag till ÅA på rockföreningens Allsång på kvarnen. Många duktiga artister, roliga inslag, en sjukt nice trum-trio, bra allsånger, Hencca dansade osv. Riktigt bra kväll :D 
 
Taco som alltid ^^
 
 
Det är kul att picka varandra! 
 
 
Promenad med två favoriter <3 
 
Det här med en till tatuering börjar verkligen locka så jag funderar, googlar och ritar för fullt. Är lite sugen på ett lejon enligt mitt stjärntecken och skulle vilja ha den lite mandala/geometri-inspirerad ;) 
 
Älskar att ha så nära till skogen, havet och naturen. Få njuta av solen och jag kan själv gå omkring i timmar! 
 
Panorama från mysigaste bostadsområdet på favvoprommisen
 
 
 
 
En annan sak jag älskar med livet här i Vasa är kontrasterna. Ena stunden vara i skolan eller plugga intensivt i timmar, andra stunden vara ute o virra i studielivet på event och ollis, tredje stunden njuta av solen på en höstpromenad vid havet, fjärde stunden äta middag med en vän o prata i timtal osv. Livet svänger både hit o dit men det känns bara så härligt och ibland glömmer man att alla de där sakerna hör till samma vardag. Det som också är så skönt här att inte behöva planera saker om man inte vill, det är lätt att vara spontan. I måndags var jag på väg ut på en promenad för mig själv, hade bara tänkt vara ute en kort stund. Men sen träffade jag på Ellen, fastnade i ett samtal, hamnade på middag hos henne och kom hem först 6h senare typ. På samma sätt är alla vänner inom 10 min gångväg bort, skolan är nära, festlivet är nära, butikerna är nära m.m. Det blir helt enkelt lätt att ta dagen som den kommer och bestämma saker så där fem minuter före om man vill det :) 
 

Gamylis 2016

I lördags var det äntligen dags för brobyggarnas event Gamylis! Hade först inte tänkt gå men sen ändrade jag mig helt och då kändes det plötsligt självklart att jag skulle vara med. O tur va väl det för det blev verkligen superlyckat på alla sätt och vis!! Gick tillsammans med nadja och julia på lördasmorgonen mot hovrätten där det va samling 11.30 och på vägen dit hann man nog fundera vad man hade gett sig in på. Vi var nog lite nervösa igen som på vår egen gulis haha. O för er som faktiskt inte har nån aning om vad detta är så är gulis en ny studerande här, gulisintagning är typ som Sveriges nollningar och gamylis är som en gulisintagning fast för äldre studerande :) 
 
Sedan blev vi indelade i lag och fick färgade band att ha runt huvudet, en karta med alla punkterna och lite annat. O sedan hade man sju timmar att hinna med alla stationerna innan det var deadline och samling på ollis. Så efter det for man tillsammans med laget gåendes runt hela Vasa och gjorde den ena tokiga o roliga saken efter den andra. Stafetter i sand, simma naken i iskallt vatten, kasta vattenballonger på en spikhjälm, skjuta pingisbollar med hemmagjord kanon, frågesport, musikquiz, göra flest saker på tid, hinderbanor, klurigheter och samarbetsövningar. O sen förstås muta alla punkthållare. Sjukt rolig dag verkligen!! 
 
Team "hit me bebis one more time" (Bilden lånad av brobyggarna ^^)
 
 
Efter att ha köat lite till ollis väntade sedan klädstreck. På ollis alltså.. No words needed! Men jag kan lugnt konstatera att det inte var något jag trodde att jag skulle göra haha men kul va de ju ändå. Med alla kläder på igen  väntade sedan en riktigt rolig kväll med alla härliga människor. Feelis på topp! 
 
 
Skulle kunna säga massor mer om gamylis men tror ändå att vi lämnar det så här. Det är ändå så svårt att faktiskt på riktigt beskriva feelisen... Riktigt toppen var det i alla fall och kanske den bästa dagen/kvällen jag har haft på riktigt länge! Ojoj många superlativ blev det visst i detta inlägget men det är väl bra? :D 
 
Så tack Brobyggarna, laget, punkthållarna och alla andra härliga folk för en riktigt nice gamylis16!! De där me gamylis gör jag nog verkligen om :) 
 

Morotssoppa

Igår lagade jag morotssoppa till middag och det blev faktiskt supergott så måste dela med mig av det. Att laga soppa är en sån där sak som jag länge har tänkt att jag ska ge en chans men det har liksom inte blivit av. Jag har nog aldrig varit så mycket för soppa tidigare men har börjat tycka om det mer o mer. Så kanske blir det ändå mer soppa framöver. 
 
Morotssoppa 
 
1 gul lök 
2-3 st vitlöksklyftor 
ca 7 st morötter 
2 st grönsaksbuljongstärningar
vatten 
1 burk kokosmjölk 
salt och peppar
 
Hacka lök och vitlök fint och fräs det i olja i en lämplig kastrull eller gryta. När det har fräst en liten stund lägger man i morötterna som är fint skivade tillsammans med buljongtärningarna och lagom mängd vatten (jag tog lite under en liter). Sedan får detta koka tills morötterna har blivit mjuka. Sedan tog jag stavmixer och mixade allt till en slät soppa/puré. Efter det hällde jag i kokosmjölken, mixade lite till, lät det koka upp igen och smakade av med salt och peppar. Serverade det sedan med krutonger som jag hade gjort av glutenfria rostbrödet jag råkade ha hemma. Bara att skära brödet i små kuber och steka i olja tills de blir lagom krispiga. 
 
Soppa är något som verkligen går att variera i all oändlighet. Det är enkelt och ofta ganska billigt. Att göra med kokosmjölk är något jag själv aldrig hade provat men det blev verkligen supergott. Känns krämigt, nyttigt och ger en lätt smak av kokosen. O i och med brödet jag använde till krutongerna så blev min mat både mjölkfri, glutenfri och vegetarisk. Perfekt! Hade man velat ha det ännu mer smakrikt så funkar garanterat en asiatisk touch på morotsoppa med ingefära och chili i. Eller varför inte steka krutongerna med vitlök? 
 
Glömde tyvärr det här med bilder men det såg ändå inte lika gott ut som det smakade haha ;) 
 
Visa fler inlägg