Tillbaka i Vasa

Efter en smått kaosartad packning så var jag till slut redo att åka mot Finland igen i tisdags på dagen. Om man spolar tillbaka tiden några år så var allt med att resa en stor grej. Jag var alltid nervös/spänd, planerade långt i förväg, var alltid ute i extremt god tid samma dag osv. Nuförtiden är jag så van vid att flyga att jag oftast packar dagen före eller samma dag, jag har lärt mig vilken tid som är lagom att åka till flygplatsen och allt såntdär. I och med att resandet har blivit till vardag så börjar även hejdåna att bli därefter. Det är liksom inte längre konstigt att jag åker fram o tillbaka, och dessutom har jag vid det här laget landat så mycket i de flesta av mina relationer att jag vet att det är precis likadant när man ses igen, även om det dröjer. En rätt skön känsla!
 
Nu har jag redan hunnit vara i Vasa i fyra dagar sen jag kom tillbaka och den övergripande känslan är att det är sååå skönt att vara här igen. Få träffa folk man inte har sett på länge och att komma till lägenheten som verkligen har blivit mitt HEM. Sen jag kom tillbaka har jag hunnit lite allt möjligt. Städa/fixa i lägenheten, ta det riktigt lugnt och umgås med några av alla mina härliga vänner. I tisdags då jag kom blev det nästan direkt förfest och ollistisdag på äkta vasa-vis, underbar känsla att träffa folk igen och bara ha så där spontant roligt! I onsdags kom Casper på kaffe hit, i torsdags spenderade jag största delen av dagen med Martina och igår blev det lunch o kaffe med Erika. Mysigt att äntligen få catcha up med alla och prata face to face :D 
 
Fina vyer från flygresan! 
 
 
Suddigt och glatt, precis som det ska va? ^^
 
 
 
Har fixat lite i lägenheten så bilder på det kommer nog också någon dag :) 
 
Återsett min gamla promenadrunda längs havet också! Nu saknar jag bara alla talks med promenadkompisen <3 
 
 
Idag hade jag inga planer så blev en lugn morgon innan jag tog mig en sväng till centrum. Köpte cykellås osv och har nu invigt min nya cykel, kollade lite gardiner till köksfönstret osv. I övrigt har jag roat mig med matlagning, soffhäng, live timing av racing och några serier. Nu ska jag äta middag och sen ha lördagsmys med någon film. Denna helg firar man veneziansk/villaavslutning här i österbotten så många hänger med familjen på sommarstugan eller festar. Det är roligt med alla firanden och event här tycker jag! Men just idag passar soffmys väldigt bra för min del ;) 
 

Sista stockholmsveckan

Tid är nånting väldigt konstigt, eller i alla fall upplevelsen av den. Ibland tycks tiden aldrig ta slut och stundtals går tiden så långsamt att det känns som att man aldrig ska komma dit man vill. Men sen ibland är det precis det motsatta och då går tiden så fort att man inte ens hänger med. I början av den här sommaren kändes tre månader som en hel evighet och jag var inte alltför taggad att jag skulle spendera så lång tid i Stockholm. Men trots den känslan så har sommaren fortlöpt ganska snabbt och särskilt den senaste veckan har gått riktigt fort. När man vet att tiden på ett ställe håller på att ta slut så kommer man plötsligt på att det är dags att ta till vara på den tiden man får. Något jag tycker att jag har gjort den senaste veckan. Jag har jobbat mina sista pass, träffat vänner inne i stan, haft familjekompisar på besök, tagit det lugnt, hängt med familjen, packat och allt möjligt annat. En bra sista stockholmsvecka helt enkelt :) 
 
Middag på söder tillsammans med världens bästa Carro! 
 
För att sedan fortsätta med mysigt barhäng tillsammans med dessa skönheter <3 
 
 
Det är skönt att sommarjobbet är över på ett sätt men kommer ändå sakna både kollegor, de äldre och en del av arbetsuppfterna. Jag har trivs otroligt bra på mitt jobb! 
 
Dagens somriga frukost på balkongen 
 
 
Nu ska jag snart börja laga middag och så småningom kommer kusin med fru på besök, hoppas att det blir en bra kväll. Sedan måste jag fortsätta med packningsprojekten ni ser ovan. Har tagit fram i stort sett alla saker men är lite orolig för hur jag ska lyckas få ner allt i min väska. Imorgon efter lunch går flyget mot mitt älskade Vasa och sedan sätter finlandslivet igång för fullt. OM jag är redo! 
 

You can take the day off

Torsdag och veckans enda lediga dag. Jag hade planerat sovmorgon, att bara få ligga i sängen LÄNGE. Detta funkade inte riktigt eftersom de tydligen borrar/renoverar i huset, suck... Istället gick jag upp och fixade mumsig frukost som jag sedan åt i sängen framför serier. Perfekt ändå! Regnet öste ner och då finns det inget mysigare än att krypa upp i soffan/sängen med tända ljus och en serie eller en bok. Annars har dagen innehållit lååång dusch, lite packning/fix och sånt där lugnt som passar en ledig dag. På eftermiddagen åkte jag till mammas jobb o hängde en stund med barnen innan jag och mamma åkte till ikea på mingel/förhandsvisning för medlemmar, riktigt kul faktiskt. Nu på kvällen har jag bara chillat och så småningom ska jag nog sova tidigt för imorn/i helgen väntar de tre sista jobbdagarna. Om mindre än en vecka bär det av till Vasa igen, jag längtar :) 
 
 
 
 
 
"It's possible to smile even on a rainy day"
 
Visa fler inlägg