En ledig helg

Dagarna rullar på och för det mesta händer inte desto mer så därav bloggtorka. Har jobbat kvällar de flesta dagarna denna veckan och det betyder att jag inte hunnit eller orkat göra så där jättemycket annat. Det är svårt att få gjort saker före praktiken, brukar helt enkelt mest bli sovmorgon och att äta osv före det är dags att åka iväg. O när man sen kommer hem ca halv tio är man oftast inte så värst pigg heller. Helt galet hur mycket energi det kan ta att jobba på ett ställe där man inte riktigt är van. Detta skiftesjobb gör också att tiden blir helt uppochner, man vet liksom inte vilken dag det är och vad klockan är på dygnet. Känns helt konstigt när man inte riktigt är inne i det. 
 
Quote of the week ;) 
 
 
I övrigt så har jag den senaste veckan hunnit med diverse ärenden, frukost/brunchdejter med både Nadja o Martina, häng med Hencca, köande till sitz, en spontankväll igår vid ollis och lite annat. Destinationsitzen är nästa vecka och jag råkar som tur va vara ledig både då på kvällen och två dagar efteråt, riktigt passligt! Det är nästan galet hur mycket jag längtar efter socialt liv, studieliv, sitz, alla människor, ollis osv. Taggar redan!! Annars skulle jag hursomhelst säga att det varit en helt bra vecka :) 
 
 
 
Idag är jag ledig och även imorgon, otroligt skönt! Solen skiner ute och strax ska jag börja ta mig ut. Ska träffa hencca o mia nu på dagen, ikväll blir det utgång med rebecka och lite diverse annat. Bra feelis och livet känns härligt, otroligt hur en ledig helg kan göra så gott! 
 

Praktiken igång

Denna terminen är det sex veckors praktik som gäller. Först tre veckor på Korsholms närsjukhus och sedan tre veckor på gastrokirurgin på Vasa centralsjukhus. I måndags började jag och sen dess har jag hunnit jobba tre morgon/dagpass och ett kvällspass. Det som är annorlunda med de här tre veckorna är att vi är en del av ett nytt projekt där vi studerande självständigt ska ha ansvar för en avdelning. En akutavdelning där patienter med demensdiagnoser kommer och får vård i väntan på att kunna åka hem eller till ett annat boende. De har kanske en infektion som kräver iv-antibiotika, har för svårt att klara sig hemma efter ett fall eller liknande. I teamet och på de andra avdelningarna finns ordinarie personal men vi har inga handledare och vi förväntas göra de olika vårdåtgärderna, planera, dokumentera, sköta medicinering, göra patienternas tid meningsfull osv största delen helt själva. Sjukt svårt och lite kaosartat när man till en början inte alls kunde rutinerna osv men lärorikt också! 
 
Att praktiken börjat har totalt sugit ur min energi även om det är roligt också. Går upp halv sex på morgonen, sover ganska dåligt och är helt slut när jag kommer hem. Tempot är förhållandevis högt och det tar energi just att lära sig allt nytt. Så när jag väl kommer hem orkar man inte så mycket mer än att ta det lugnt. Har dock hunnit med promenader, att bjuda martina o nadja på middag, diverse kvällsmys m.m. Så länge jag har min praktik så kommer nog inte bloggen uppdateras så mycket. Gör ju inte så många saker som känns värt att uppdatera kring och energin finns inte riktigt där. Men så fort jag orkar och har saker att dela med mig av skriver jag nog ;) 
 
 
 
 Idag är min första lediga dag på praktiken och sen jobbar jag fem dagar i sträck igen från o me imorgon. Somnade redan nio igår och sov till o från fram till halv elva imorse, totalt 12-13 timmar. Måste ha varit helt utmattad för jag sover ALDRIG så länge annars.. Sedan träffade jag Nadja en sväng och efter det var jag till polisen för att göra ett finskt id kort. Nu sitter jag i soffan med glögg och ser på serier. Ska försöka laga lite lunchmat sen annars har jag inget mer planerat för dagen. 
 

Pyssel-söndag

Ibland får jag väldigt impulsiva idéer med saker jag vill göra och när jag får en sån idé så gör jag sen oftast det också. Idag var en sån dag. Har funderat nån gång på att pyssla med höstlöv och idag kände jag plötsligt för att gå ut o plocka löv, så det gjorde jag. Gick en lång promenad i det gråa vädret och letade efter löv med fina färger. O när jag kom hem satte jag sedan i gång att pyssla. Lägga löv på ljusfat, göra en liten lykta, fylla min nya vas med löv och till sist gjorde jag en krans som jag satte i köksfönstret. På vissa sätt har jag dålig fantasi. Tex att hitta på en saga kan jag bara inte och att ha idéer på beställning går inte heller. Men sen har jag också en väldigt kreativ sida som älskar allt vad pyssel heter. Idag kom nog den fram ;) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Har lite fler idéer på höstinspirerade pyssel jag skulle vilja testa men först skulle jag behöva till någon pysselbutik och inhandla lim o lite diverse annat. Men sen nån annan dag när jag är ledig kanske det blir mer pysslande :) 
 
Visa fler inlägg