Familjen på besök

I skrivande stund sitter jag på flygplatsen i Vasa och väntar. För första gången på länge så åkte jag hemifrån i allt för god tid. Här i Vasa har man vant sig vid att det alltid går så snabbt att ta sig till flyget så det räcker att åka så där 45min-1timme före flyget går haha. Men idag hade jag inget för mig så tänkte att jag kan sätta mig med datorn och en kopp kaffe medan jag väntar. Är på väg till Stockholm för en ledig semestervecka med vänner och familj. Så vad passar då inte bättre om att blogga lite om då mamma och Olivia var här på besök. 
 
 Sista veckan i juli, och alltså samma vecka som min födelsedag, så hade jag fått ledigt från jobbet från onsdag till söndag. Eftersom jag hade långledigt så bestämde vi att mamma och Olivia skulle komma på besök hit. Dom började sin resa med lite roadtrip på svenska sidan och sen skulle dom ta båten från Umeå till Vasa. Då dom kom på onsdagen så gjorde vi inte så mycket annat än att prata innan vi somnade i min bastulägenhet. På torsdagen åt vi bara frukost och sen började vi vår roadtrip norrut. Första stoppet blev lite spontant i Kållby för att hälsa på Paulina där dom bor under sommaren. Mamma hade väntat sen mars på att få träffa hennes lilla dotter så det var väl huvudanledningen till besöket. Vi drack kaffe och mamma o Olivia fick mysa med lill-Olivia. Sedan joinade Paulina oss in till Jeppis för att gå på marknad :) 
 
Efter att ha kollat in jeppisdagar och ätit lite lunch så åkte vi vidare över Larsmos sju (?) broar och stannade i Öja ett varv vid cafe Bryggan. Sedan åkte vi vidare in till Kokkola där vi gick runt en stund bland de fina trähusen i centrum innan vi åkte ner till bostadsområdet vid vattnet för att prova den nya hamburgerrestaurangen Burger Village. Maten va superbra och de va ett trevligt ställe, så det kan jag varmt rekommendera! Då vi var mätta så åkte vi sen vidare till Nedervetil där vi hängde med Martina hela kvällen och sedan fick vi även låna en sängplats. På fredagsmorgonen blev vi bjudna på kaffe och kaka hos martinas härliga farmor o farfar, och efter det startade vi vidare ännu längre norrut. Nästa mål va Kalajoki där vi hade hyrt en lägenhet en natt. I Kalajoki fick vi superhärligt väder så där låg vi på stranden, läste böcker och lagade god mat. Lägenheten va toppenfin och med  vacker utsikt över havet, så vi var mer än nöjda. 
 
På lördagseftermiddagen åkte vi tillbaka mot Vasa och när vi kom fram tog vi en dusch innan vi åt lite asiatisk middag. Sedan gick vi ner till Faros och sa hej till Hencca. O där satt vi sedan hela kvällen i solnedgången och drack gott, alldeles perfekt! På söndagen som var min födelsedag så fick jag öppna lite paket på morgonen medan vi åt frukost, fick massa fint. Sedan mötte vi upp Hencca och Tob för att äta salladslunch och kaka på favoritstället Sweet Vaasa. Ofta då jag fyller år så har jag själv eller familj+vänner alltid varit bortresta så det var roligt att fira lite med både familj och vänner!
 
Alltså kan man va sötare eller!? Ser fram emot att se lill-Olivia växa upp <3 
 
(null)
Här skulle jag kunna bo :D 

(null)
 
(null)
K A L A J O K I
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
Spela kort och dricka gott på balkongen i solnedgången
 
(null)
 
(null)
 
(null)
Världens bästa syster <3
 
(null)
 
(null)
 
Tack bästa mamma och syster för att ni kom, det är alltid lika roligt att ha er på besök <3 
O nu ses vi igen i Stockholm!
 
-   Stay tuned   -
 

Juli och värmebölja

Det är väl absolut ingen som har missat att kommentera vilken värme vi haft den här sommaren. Herregud säger jag bara! Värmen i juli resulterade i att min lägenhet var konstant typ 35 grader varm i en månads tid. Bastun i lägenheten gjorde att jag försökte att spendera så mycket tid jag bara kunde hemifrån. I och med att jag har jobbat massor så va de egentligen ganska lätt att hålla sig borta från hemmet. O när jag inte jobbat så har jag solat, läst böcker, simmat, hängt med vänner, haft familjen på besök och en massa annat skoj. Det tyngsta med värmen var dock nätterna. Trots att jag köpte mig en fläkt så sov jag inte så värst bra dom där veckorna då vi hade konstant 30 grader. Men man ska väl inte klaga. 
 
Nu börjar sommaren lida mot sitt slut och trots att jag har jobbat mycket så har sommaren och värmen gett mig många härliga stunder. Jag tycker verkligen att jag har utnyttnat min lediga tid till max och gjort precis vad jag har känt för i stunden. Jag har vilat och läst och njutit av solen. Jag har träffat härliga vänner, lagat god mat mitt i veckan, haft filmmaraton, haft kaffe-dejter, varit på bio, ätit ute, druckit gott medan solen gått ner, tränat, spelat volleyboll, simmat massor och gjort allt sånt där man kan under sommaren. Vissa dagar har varit tunga och mindre bra, vissa dagar har varit underbara. Men med både ups och downs så kan jag säga att jag har haft en riktigt bra sommar. Jobbet trivs jag superbra på och med några nya kollegor kan jag säga att jag är flera vänner rikare. Great med andra ord! 
 
(null)
 
(null)
Efter mycket om och men så blev mitt hår 25cm kortare också! 
 
(null)
 
(null)
Picknick på stranden i solnedgången 
 
(null)
 
(null)
VACKRA SANDÖ
 
(null)
 
(null)
Denna rödvinsrisotto kan va det godaste jag ätit på hela sommaren
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
Den här vägen brukar jag gå hem från kvällsjobb 
 
(null)
Plockade blåbär men hitta inte så värst mycket så jag köpte desto mer
 
(null)
Snacks och filmkväll 
 
(null)
Motionera vid Öjberget och fruktansvärd skyltning på naturstigen haha 
 
(null)
Lagade lyxig måndagsmat! 
 
 
Idag har jag varit ledig och bland annat ägnat min tid till att baka. En chokladkaka med ganache och massa dekorationer, och en bakad cheesecake med vit choklad, apelsin och blåbär. Ska ta med dom till jobbet imorgon då jag har mitt sista kvällspass. Efter det väntar bara två nattskift och sen är det slut för den här sommaren. Efter det ska jag vara lite hundvakt och sista sommarlovsveckan spenderar jag med ledig tid i stockholm. Längtar! Nu tittar jag på film och ska så småningom sova. Gonatt! 
 
Visa fler inlägg