Vi åkte till Sverige

Före det var dags att åka till Sverige så hade jag ju mamma på besök här. Vi gjorde inte på det sättet något särskilt men det blev några riktigt härliga dagar. Slappa på kvällarna och bara prata, hon fick träffa flera av vännerna, vi hängde med martina o hennes mamma, vi va på spex, hon fick se skolan osv. Lite allt möjligt helt enkelt! Sen efter några dagar med mamma här så var det dags för mig, mamma och casper att åka mot sverige. På torsdagen före påsk åkte vi med bilen mot Åbo och före båten gick så hann vi med lite kvällssightseeing och middag på en vikingarestaurang. På båten chillade vi sen i vinbaren, somnade gott och kom fram till stockholm på morgonen i passlig tid för att åka hem o äta frukost. 
 
Resten av påskhelgen i Sverige spenderades sedan med shopping både här och där, chill hemma i farsta, släktfika, träffa familjevänner en sväng, påskfirande hos moster, filmkväll och annat mysigt. En riktigt skön helg som på ett sätt gick snabbt men som ändå hann innehålla ganska mycket. Jag var glad att träffa familjen igen, det var roligt att ha Casper med och jag är faktiskt riktigt nöjd med vår lilla minitripp till Sverige. På söndagkvällen åkte jag och casper sen med båten till åbo igen för att komma hem till Vasa på måndagen mitt på dagen :) 
 
 
 
Väldigt annorlunda men riktigt god mat! 
 
 
 
 
Katterna va glada att se oss :D 
 
 
 
 
 
 
 
Vädret var ju inte så där jättekul, hellre skulle man ju vilja ha varmt vårväder. Men ganska perfekt att rida ut i skogen i solen i alla fall :) 
 
sill skulle jag kunna leva på haha 
 
 
Fina lillasyster <3 
 
 Kärleksbudskap! 
 
 
O så fint med alla blommor <3 
 
 
 
Riktigt grått väder men kungsträdgården med körsbärsträden e alltid fint ändå! 
 
 
 
 
Utsikt från båten på vägen hem :D 
 
 
Tycker om honom <3 
 
 
Tack för en härlig sverigeresa! 
 

Forgive my absence

Veckorna rullar på och jag har allt för mycket på schemat, i huvudet och i livet för att tänka på bloggen. Nånstans tror jag att bloggen kanske inte är lika viktig för mig längre av många skäl. Kanske har jag inte ett lika stort behov av att få skriva av mig mer. Antar att jag får utlopp för det nån annanstans. Samtidigt har jag också så fullt upp att leva livet att jag sällan har tid, ork och lust att fokusera på bloggen. Det får helt enkelt komma lite uppdateringar så där då och då när jag har tid istället :) 
 
Senaste tiden har i alla fall varit för det mesta riktigt härlig! Även ganska intensiv, jag kan faktiskt räkna stunderna som jag har varit själv eller inte haft något att göra. Skolan är igång igen för fullt med lektioner, tentläsning, uppgifter, påbörja examensarbeten osv. Vädret har varit soligt och vårhärligt för att sen svänga tillbaka till snöstorm och vinter igen, gotta love takatalvi. Söndagsbrunch med amanda, mamma var på besök, vi var på en superbra föreställning med Wasaspexet, åkte till Sverige med Casper, plugg i mängder, underbar årsfesthelg, en sista sitz för terminen, kompisluncher, mysiga kvällshäng och prata bort timmar osv. Allt och inget med andra ord. O nästan bara bra!
 
En solig dag kan man passa på att måla lite igen 
 
 
 
Wasaspexets föreställning om förbudstiden levererade från början till slut! Skådisarna, dansarna, koreografierna, sångtexterna, ropen och allt :D 
 
 
Skrämmande att examensarbetet/kandin är påbörjad... Mer om det när vi actually har kommit nånstans haha
 
Sushi med Hencca <3 
 
Skolans mat och skolans café är nice!! 
 
 
Jag, Martina och Nadja kämpar duktigt med skolarbete
 
 
 
Filicia, NUD och FSLF ordnar sitz i Sundom och eftersläpp på ollis. Flummigt men kul 
 
 
Plugg, middag, mys och pratkväll med martina <3 
 
Todays quote! 
 
Nu är det sovdags för jag är rätt trött när förra natten inte blev så värst mycket sömn. Kände bara för att titta in och uppdatera lite kort om senaste veckorna. Mer om Sverigeresan och underbara årsfesthelgen kommer så småningom. Men gonatt o ha det fint så länge :) 
 

Post pampas vecka

Veckan efter pampas blev ju av förklarliga skäl lite av ett uppvaknande. Många är sjuka och fast jag själv har klarat mig så är man ju lite trött förstås. Dessutom satte skolan igång med fulla dagar redan från måndag morgon. Det känns faktiskt riktigt roligt att vara tillbaka i skolan. Vi har ju knappt hunnit vara där sen flytten så det är skönt att komma igång med lite rutiner. Dock är man ju så där måttligt taggad när man sitter på en fyra timmars lektion om forskningspedagogik hehe. 
 
Annars så har veckan varit lite så där flummigt konstig och dagarna har varit riktigt sköna. Det har blivit middagar, luncher och kaffe med härliga vänner, jag har hängt med casper, jag har promenerat, jag har fixat diverse hemma och jag har bara chillat. Vi har haft långa friendtalks och helt enkelt bara laddat upp på nytt. En sån där riktigt välbehövlig vecka. Idag var jag på lunch med martina och jean hemma hos natti. Hon behövde handmodeller för ett fotojobb och eftersom vi fick mumsig lunch så vart de ju WIN WIN :D
 
Så jag fixa mig i ordning och sen träffa hencca för en kväll med spex och kanske några spontana drinks. 
 
Vasa har bjudit på KALLT väder men mycket sol under veckan 
 
Skolmaten är rätt nice i nya skolan ;) 
 
Så även vårt snygga café på torget! 
 
Examensarbetet är påbörjat i form av en första kurs och ganska snart ska vi presentera vår idé. Jag ska skriva med Martina och Nadja så efter att vi hade diskuterat olika temaidéer så tyckte vi att vi var värda lite god sallad på favoriten Sweet Vaasa! 
 
 
 
Blåsig kvällspromenad med Pepe och han tyckte att det var dags att simma ^^
 
 
Sötare får man leta efter <3 
 
 
Tänk att ett bord med mat kan bli ett så vackert konstverk! Riktigt kul att se matfotografering behind the scenes också :) 
 
 
 Mumsig sockerfri efterrätt med apelsin, glass och maräng. Foto och recept av Nathalie
 
Visa fler inlägg