Finlands självständighetsdag

I tisdags (6 december) var det Finlands självständighetsdag, 99 år fyller de i år. För mig e de ju förstås helt nytt att fira detta men tycker att det är mysigt och fint ändå. Sen är det väl ingen som tackar nej till en extra ledig dag som dessutom alltid tycks kännas väldigt lång. Minns att jag förra året också tänkte att dagen kändes otroligt lång. Första gången jag firade Finland var ju för tre år sen då Hencca ordnade firande med blåvit dresscode, lagning av finsk mat, titta på slottsbal, lyssna på sås o kopp, ha frågesport osv. Hon gick ju verkligen all in, härligt minne ;) 
 
I år sov Hencca över från måndan så vi började självständighetsdagen med sovmorgon och skön frukost. Sedan gick jag till martina där vi pluggade och under tiden stannade hencca o pluggade hos mig haha. Inte så ofta man lämnar sina kompisar hemma när man själv går därifrån. Men jag o hencca e ju förstås lite knäppa. När jag och martina tröttnade på plugg så var planen att vi tre och cessi skulle äta middag tillsammans. Men eftersom hencca inte svarade i telefonen (utan istället sov) så fick vi åkai hem till mig och väcka liv i henne. Hon tyckte att vi gav henne en hjärtattack, jag va hungrig och tyckte hon va dum som bara sover hehe.
 
Efter de åkte vi till butiken där vi hade teamwork 2.0 och snabbt lyckades både planera maten o plocka ihop allt vi behövde. Skillz! Sedan började nästa kaos där vi tre stycken skulle samsas om platsen i mitt inte så jättestora kök och göra 10 saker samtidigt. Potatisklyftor, kyckling, god sås, sallad och chokladmousse. Skratt, flum och härliga samtalsämnen. Martina kämpade med att lyckas vika servetterna, Hencca kämpade med efterrätten och jag kämpade med att inte få stress av att mitt kök va stökigt xD 
 
Sedan kom cessi och vi fick en riktigt mysig kväll med otroligt god mat, bra talks, fint sällskap, lite kollande på slottsbalen och helt enkelt allmänt mys :) 
 
 
 
Kvällen blev en sån där spontan kväll och alltid roligt att chilla i grupper man kanske annars inte hänger i och skoj att få lära känna Cessi mer. O jag och hencca sa nån gång att vi ville hänga just vi fyra så det var ju härligt att de blev av. Kvällens inside var helt klart "GÖR OM GÖR RÄTT" och de förklarade nog alla våra kaos. Än en gång kunde jag också konstatera hur otroligt underbara, fina och knäppa vänner jag har. SÅÅ roligt jag har me dem! Så fast jag har vänner som inte svarar på texts eller svarar helt otydligt, fast de bara somnar och fast de är helt hopplösa ibland osv så älskar jag dem ändå ^^

Tack för en mysig självständighetsdag! 
 
O på temat Finland så har ni här expressens artikel med en massa braa finländare!