Familjen på besök

I skrivande stund sitter jag på flygplatsen i Vasa och väntar. För första gången på länge så åkte jag hemifrån i allt för god tid. Här i Vasa har man vant sig vid att det alltid går så snabbt att ta sig till flyget så det räcker att åka så där 45min-1timme före flyget går haha. Men idag hade jag inget för mig så tänkte att jag kan sätta mig med datorn och en kopp kaffe medan jag väntar. Är på väg till Stockholm för en ledig semestervecka med vänner och familj. Så vad passar då inte bättre om att blogga lite om då mamma och Olivia var här på besök. 
 
 Sista veckan i juli, och alltså samma vecka som min födelsedag, så hade jag fått ledigt från jobbet från onsdag till söndag. Eftersom jag hade långledigt så bestämde vi att mamma och Olivia skulle komma på besök hit. Dom började sin resa med lite roadtrip på svenska sidan och sen skulle dom ta båten från Umeå till Vasa. Då dom kom på onsdagen så gjorde vi inte så mycket annat än att prata innan vi somnade i min bastulägenhet. På torsdagen åt vi bara frukost och sen började vi vår roadtrip norrut. Första stoppet blev lite spontant i Kållby för att hälsa på Paulina där dom bor under sommaren. Mamma hade väntat sen mars på att få träffa hennes lilla dotter så det var väl huvudanledningen till besöket. Vi drack kaffe och mamma o Olivia fick mysa med lill-Olivia. Sedan joinade Paulina oss in till Jeppis för att gå på marknad :) 
 
Efter att ha kollat in jeppisdagar och ätit lite lunch så åkte vi vidare över Larsmos sju (?) broar och stannade i Öja ett varv vid cafe Bryggan. Sedan åkte vi vidare in till Kokkola där vi gick runt en stund bland de fina trähusen i centrum innan vi åkte ner till bostadsområdet vid vattnet för att prova den nya hamburgerrestaurangen Burger Village. Maten va superbra och de va ett trevligt ställe, så det kan jag varmt rekommendera! Då vi var mätta så åkte vi sen vidare till Nedervetil där vi hängde med Martina hela kvällen och sedan fick vi även låna en sängplats. På fredagsmorgonen blev vi bjudna på kaffe och kaka hos martinas härliga farmor o farfar, och efter det startade vi vidare ännu längre norrut. Nästa mål va Kalajoki där vi hade hyrt en lägenhet en natt. I Kalajoki fick vi superhärligt väder så där låg vi på stranden, läste böcker och lagade god mat. Lägenheten va toppenfin och med  vacker utsikt över havet, så vi var mer än nöjda. 
 
På lördagseftermiddagen åkte vi tillbaka mot Vasa och när vi kom fram tog vi en dusch innan vi åt lite asiatisk middag. Sedan gick vi ner till Faros och sa hej till Hencca. O där satt vi sedan hela kvällen i solnedgången och drack gott, alldeles perfekt! På söndagen som var min födelsedag så fick jag öppna lite paket på morgonen medan vi åt frukost, fick massa fint. Sedan mötte vi upp Hencca och Tob för att äta salladslunch och kaka på favoritstället Sweet Vaasa. Ofta då jag fyller år så har jag själv eller familj+vänner alltid varit bortresta så det var roligt att fira lite med både familj och vänner!
 
Alltså kan man va sötare eller!? Ser fram emot att se lill-Olivia växa upp <3 
 
(null)
Här skulle jag kunna bo :D 

(null)
 
(null)
K A L A J O K I
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
Spela kort och dricka gott på balkongen i solnedgången
 
(null)
 
(null)
 
(null)
Världens bästa syster <3
 
(null)
 
(null)
 
Tack bästa mamma och syster för att ni kom, det är alltid lika roligt att ha er på besök <3 
O nu ses vi igen i Stockholm!
 
-   Stay tuned   -
 
Visa fler inlägg