Vårkänslor och våffeldag

Fast snön ligger kvar på många ställen och fast det fortfarande är riktigt kallt i luften här i Vasa så har senaste veckan bjudit på riktigt härliga vårkänslor. Marken är bar och torr på sina ställen, solen lyser och  man kan sätta på sig lite mindre kläder. Jag har börjat cykla igen och jag har använt converse, det är två vårtecken för mig. Små blommor börjar komma upp här och där, isen smälter och fåglarna kvittrar. Underbara vår! 
 
I lördags var det ledig dag som gällde och jag o martina hade sagt redan kvällen innan att det skulle vara roligt att göra nått annat när dom lovade bra väder. På lördagsmorgonen fixade vi pastasallad och varm oboy till matsäck och sen åkte vi mot Sundom. Men plötsligt kom vi på att vi ville åka lite längre så då åkte vi förbi malax, ut i skärgården och tog sedan bilfärjan ut till Bergö som är en vacker liten ö i kvarkens skärgård. Typical oss med spontana och lite knäppa idéer. Inte alla som lägger sin lediga tid på att åka ut till en random ö en timme bort för att gå i skogen. Men riktigt härligt var det!! 
 
Vädret var strålande sol och det fanns inte ett moln på hela himlen. Lite kallt i luften när det blåser men solen värmde verkligen också så man slapp frysa. På bergö finns en ca 7km lång vandringsled så denna blev vårt mål. Överallt längs stigen satt det fåglar och andra djur av trä. På så sätt hitta man alltid rätt och så gör det att det blir lite extra mot att bara gå i vanliga skogen. Sedan stannade vi i en solig dunge för att äta vår picknick och där var det så varmt att man kunde ta av sig o njuta av solen. Med pauser och annat så tog det ganska exakt 3h runt och det var ju perfekt när man har hela dagen ledigt :D 
 
Efter vår skogspromenad åkte vi på lite sightseeing på ön och sen åkte vi tillbara mot Vasa. Där blev det sen lite chill först innan vi åkte på diverse ärenden. Fortfarande här var vi nog lika knäppa haha... Kvällen avslutades sedan hemma hos mig med att vi gjorde underbart goda räk/skagensmörgåsar och våfflor till efterrätt. Själva våfflorna blev lite av ett kaos och resultatet fick nog inte 10/10 heller. Men desto godare var de stekta äpplena, vispgrädden och hemgjorda toffeesåsen som vi hade till. Efter maten blev det sen te, popcorn och film före det var dags att somna efter den längsta lediga dagen jag haft på länge. 
 
 
Den lilla bilfärjan rymde max 15 bilar hehe 
 
Havet <3 
 
 
Kartläsare on point ^^
 
 
Såklart måste vi ju skriva i gästboken! Troligtvis inte så hemskt många stockholmare som har varit på bergo ;) 
 
 
 
Jag hittade en kompis :D 
 
Vad skulle jag göra utan henne? <3 
 
 
Mathimlen! 
 
 
En bättre ledig lördag med andra ord!