Filmtips

Jag har sett några bra filmer på senaste tiden som jag skulle vilja tipsa om. Mest romantiska komedier och feelgood filmer. Perfekta filmer om man bara vill ha någon enkel film som man mår bra av att se!
 
100 steg från Bombay till Paris
Filmen utspelar sig i södra Frankrike där en nyinflyttad indisk familj öppnar en indisk restaurang bara 30 meter (ca 100 steg) från en restaurang belönad med en stjärna i Michelin-guiden. En kulinarisk kamp påbörjas mellan restaurangerna och utmanar familjekänsla, lojalitet och kärlek.
 
 
 
 
Dear John
John Tyree är soldat i amerikanska armén men har permission över sommaren. Han är då hemma och träffar Savannah Lynn Curtis, de blir snabbt förälskade och upplever två underbara veckor. Men därefter måste John ut i tjänst igen och Savannah tillbaka till skolan. De är borta från varann i ett år, men de skriver hela tiden brev till varandra. Efter den 11 september 2001 förändras mycket och John känner sig tvungen att stanna i armén, vilket innebär ytterligare två år ifrån Savannah. Efter en tid utan brev från Savannah får han en dag ett brev där hon berättar att hon träffat någon annan och redan förlovat sig. John stannar då ytterligare några år i armén, men blir hemskickad till USA då hans pappa blir sjuk. Han träffar Savannah och gamla sår rivs upp igen. John måste därefter fatta ett oerhört svårt beslut.
 
 
 
 
Endless love
Få saker är mer oemotståndliga och uppslukande än kärlekens första rus i all sin intensitet och besatthet. Filmen handlar om Jade och David, vars omedelbara åtrå är början på en kärlekshistoria som blir allt mer hänsynslös när deras föräldrar försöker sära på dem. Trots klasskillnader kan deras obestridliga attraktion för varandra varken förnekas eller förhindras.
 
 
 
 
The last song
Sjuttonåriga Veronica "Ronnie" Millers liv vändes upp och ned när hennes föräldrar skiljde sig och hennes pappa flyttade. Tre år senare är hon fortfarande arg på sina föräldrar, särskilt hennes far. En dag så beslutar hennes mamma sig för att det skulle ligga i allas intresse om hon skickade Ronnie tillsammans med hennes yngre bror Jonah till North Carolina under sommaren, så att Ronnie kan få chansen att få umgås med sin pappa. Ronnies far, som är en före detta konsertpianist och lärare, lever ett lugnt liv i North Carolina. Han är helt fördjupad i sitt arbete att skapa ett konstverk, som kommer att bli mittpunkten i en lokal kyrka. Ronnie lyckas senare hitta något som både hon och hennes pappa har gemensamt - musiken